Afspraak maken

Aardwarmte

Aardwarmte voor woningen en bedrijven

Bronboring

Grondwaterbron voor proceswater of beregening

Drainage

Drainage voor uw tuin aanleggen

Zwembaden

Een zwembad aanleggen in uw tuin

Fonteinen

Fonteinen voor tuinen en openbare ruimtes

Vijver aanleg

Een vijver aanleggen in uw tuin

Grondwaterzuivering

Proceswater / grondwaterzuivering voor industriële en agrarische toepassingen

Ontijzering

Ontijzeringsinstallatie voor het zuiveren van grondwater

Aardwarmte voor woningen en bedrijven

Aardwarmte

Gelukkig gaan steeds meer mensen over op duurzame energie. Aardwarmte gebruiken voor uw huis of bedrijfspand om te verwarmen en te verkoelen is duurzaam en onuitputtelijk.

Fossiele brandstoffen zijn duur en naar verwachting zullen de kosten alleen maar verder toenemen. Daarbij is het ook schadelijk voor het milieu. Aardwarmte daarentegen is gratis, onuitputtelijk en volledig duurzaam. Dat maakt dat een geothermische installatie dé milieuvriendelijke manier is om te verwarmen én te koelen.

Van der Haar Waterprojecten legt aardwarmte-installaties aan in woningen, bedrijfspanden, fietspaden (tegen bevriezing van het wegdek), zwembaden en parkeergarages. We onderscheiden ons met geothermische installaties van hoge kwaliteit en een gegarandeerd rendement.

Hoe werkt een aardwarmte-installatie?

De aarde heeft een contante temperatuur die rond de 10 graden Celsius ligt. Een aardwarmte-installatie onttrekt in de winter warmte aan de aarde. In de zomer kan met ditzelfde systeem worden gekoeld. Dat gebeurt via lussen die tussen de 50 en 150 meter diep in de grond worden aangebracht. Met een warmtepomp wordt een water/glycolmengsel door deze lussen gepompt. De energie wordt via de warmtepomp afgegeven aan uw vloerverwarming waardoor u kunt verwarmen en koelen.

Samenwerking met installateurs

De aanleg van een aardwarmte-installatie in een woning of bedrijfspand is een samenspel tussen Van der Haar en de installateur. Wij verzorgen het voorbereidende onderzoek, de boring en brengen de lussen aan. De installateur zorgt voor de aardwarmtepomp en de installatie in het pand, zodat de warmte in uw woning of bedrijf verspreid wordt. We werken samen met meerdere vakbekwame installateurs en kunnen overweg met diverse typen aardwarmtepompen.

Advies en offerte voor uw geothermische installatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een geothermische installatie in uw woning of bedrijfspand? Wij maken graag een afspraak met u voor het doorspreken van uw wensen en voor een inventarisatie bij u op locatie. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Vraag een offerte aan