Met een ionenwisselaar krijgt u optimale waterkwaliteit

Normaal gesproken gebruikt u voor industriële en agrarische processen geen drinkwater, maar betaalbaarder grondwater. Dit grondwater is ongezuiverd, dus het is zaak om het grondwater schoon te krijgen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Een ionenwisselaar is een gesloten zuiveringssysteem.

Een ionenwisselaar is een gesloten waterzuiveringssysteem

De gesloten waterzuiveringsinstallatie bestaat uit het principe van ionenuitwisseling waarin twee of meerdere harscilinders gevuld zijn met miljoenen kleine harsbolletjes welke geladen zijn met natriumionen. Deze kunsthars wisselt positief geladen ionen uit voor natriumionen. Kalk (calcium en magnesium), ijzer en mangaan wordt aan de hars gebonden als het ruwe grondwater door de ionenwisselaar stroomt. 


De gebonden stoffen worden uitgewisseld voor onschuldig natrium. Iedere harscilinder heeft een elektronische watermeter welke aan de besturingsmodule doorgeeft hoeveel water er gezuiverd is. Wanneer een harscilinder is verzadigd wordt deze gespoeld met een exact berekende hoeveelheid pekelwater. Dit proces noemen we regenereren. De kunstharsbolletjes laten de vastgehouden ionen los en laden zich weer op met natriumionen. Daarna kan de geregenereerde harscilinder wederom een grote hoeveelheid bronwater zuiveren.

Dit proces veroorzaakt geen slijtage en kan tientallen jaren werken. De perfecte manier om van grondwater te zuiveren zodat u heerlijk zoetwater heeft. U krijgt bij Van der Haar Waterprojecten maar liefst 10 jaar garantie op de ionenwisselaar

Uw bedrijf blijft van water voorzien

Omdat het proceswatersysteem een belangrijk onderdeel is van uw bedrijfsprocessen, passen wij uitsluitend hoogwaardige materialen toe. Hierdoor neemt de kans op storingen sterk af. De onderhouds- en reparatiekosten blijven laag, en de levensduur van de installatie is lang. Als back-up is het verstandig om uw installatie omschakelbaar te maken naar het openbare waterleidingnet. Ook hier voorzien wij in.

Vraag een offerte aan

Bent u benieuwd of een ionenwisselaar iets voor u is? Wij maken graag een afspraak met u voor het doorspreken van uw wensen en een inventarisatie van uw mogelijkheden. Daarvoor komen we naar uw bedrijf toe.

Neem contact op