Zuiver uw grondwater en maak het drinkbaar met osmose

Blijkt u grondwaterbron brak of zout water te bevatten, dan is osmose de oplossing. Osmose is een zuiveringsinstallatie die de zouten kan filteren zodat er zoetwater ontstaat.

Gedemineraliseerd water met watertechniek

Osmose is het principe waarbij een halfdoorlaatbaar membraan met kleine gaatjes grote moleculen tegenhoudt, en kleine moleculen doorlaat. Als een soort zeef. Het doorgelaten water is zuiver en daardoor bruikbaar voor diverse toepassingen.


Het water dat tot stand komt uit osmose bevat een minimale hoeveelheid mineralen. Hierdoor laat het bijvoorbeeld geen strepen of vlekken achter als het voor spoeling wordt gebruikt. Ideaal voor o.a. autowasstraten of schoonmaakbedrijven. Om osmosewater geschikt te maken als drinkwater voor vee zullen er mineralen aan toegevoegd moeten worden voor een optimale kwaliteit.

Met osmose maakt Van der Haar Waterprojecten grondwater bruikbaar als:

koelwater van gevoelige apparatuur
ketelvoedingwater
productiewater
bevochtiging
spoelwater voor o.a. autowasstraten
schoonmaak werkzaamheden


Deze manier van waterzuivering is volledig milieuvriendelijk, omdat er geen risicovolle chemicaliën voor worden ingezet. De kosten zijn gering vergeleken met leidingwater.

Meer weten over osmose voor uw bedrijf?

Wilt u meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van osmotische waterzuivering in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Van der Haar Waterprojecten komt bij u langs voor een gesprek en biedt u een oplossing op maat.

Neem contact op