Ontijzering van grondwater voor zowel klein- als grootverbruikers

Voor schoon water hoeft u niet afhankelijk te zijn van een leidingwaterleverancier. Met de ontijzeringsinstallaties van Van der Haar Waterprojecten zuivert u uw eigen bronwater. Afhankelijk van de toepassing, is een ontijzering vaak al voldoende om schoon water te hebben. Gebruikt u meer dan 800m³ water per jaar, dan bespaart u met een bron en ontijzering al op uw waterkosten.

Ontijzering voor particulieren

Voor kleinverbruikers, zowel particulieren en kleinschalige bedrijven met een verbruik van 3 tot 4m³ water per uur, is de AH400 waterzuiveringsinstallatie een perfecte oplossing.


Een jaarlijkse watertechnische keuring

Van der Haar Waterprojecten biedt de mogelijkheid om uw installatie en uw water jaarlijks te laten keuren. Zo bent u ervan verzekerd dat u jaar in jaar uit kunt beschikken over grondwater van hoge kwaliteit.

Lees hier meer over

Ontijzering voor grootverbruikers

Voor maneges, agrariërs en andere bedrijven die meer dan 4m³ water per uur verbruiken kan Van der Haar een passende ontijzering plaatsen. Ook zeer grote installaties van bijvoorbeeld 30m³ per uur zijn geen probleem.


Lees hierover meer

Grondwateranalyse

Het water uit uw bron wordt door een laboratorium grondig geanalyseerd. Naar aanleiding van de testresultaten wordt de juiste ontijzering geselecteerd en geplaatst. Het analyseren van het grondwater is belangrijk aangezien het water o.a. vaak ijzer en mangaan bevat. Als het opgepompte grondwater te veel van deze stoffen bevat, geeft dat onder meer een bruine of zwarte verkleuring op uw beplanting of straatwerk. Ook kan het leiden tot verstopping van de leidingen.

Een ontijzeringsinstallatie filtert ijzer en mangaan uit het grondwater, zodat de kwaliteit van het water ruim voldoende is voor onder andere beregening of als drinkwater voor vee.

Vraag een offerte aan