Een elegante zwemvijver aangelegd door Van der Haar

Van der Haar Waterprojecten verricht alle stappen in nauw overleg. Overweegt u een zwemvijver te laten aanleggen, dan komen we bij u op locatie voor een uitgebreid gesprek. We doen een inventarisatie van uw wensen, bekijken de mogelijkheden in uw tuin en zetten onze kennis van water- en vijvertechiek in om tot het perfecte ontwerp te komen.

Een zwemvijver die bij u past

Naast de diverse soorten, maten, vormen en afwerkingsmaterialen zijn ook de watertechnische aspecten van de bijbehorende installatie van groot belang om u zorgeloos zwemplezier te bieden. Voor een aangename zwemervaring kunt u ook kiezen voor verlichting of een afdekking.


De vele keuzemogelijkheden voor de afwerking van uw zwemvijver is eindeloos. Te denken valt aan een aansluitende houtenvlonder, geleidelijke inloop of rvs-trap en randafwerking van hout of natuursteen. Van der Haar Waterprojecten heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwemvijvers en de daarbij behorende installatie.

Een biologisch reinigende installatie

Waterkwaliteit is bij een zwemvijver essentieel. Daarom is een goed filtersysteem de basis van een goede zwemvijver. Het helofytenfilter oftewel plantenfilter is hiervoor ideaal. Aangezien deze in verhouding moet zijn met het zwemgedeelte, kan het zijn dat het niet past in uw tuin. Eventueel kan het plantenfilter dan ondersteund worden door mechanisch zuiveringssysteem. Een zwemvijver kan ook nog verfraaid worden met een sierfontein of bruisfontein. Doordat het water constant in beweging blijft, komt er meer zuurstof in het water waardoor de waterkwaliteit optimaal wordt.

Een zorgvuldige aanleg met de juiste machines

Onze watertechnici werken met compacte machines, waardoor er zo min mogelijk schade in uw tuin ontstaat. Zowel graven als aan- en afvoer van de materialen verlopen snel en soepel.

Bent u geïnteresseerd in een zwemvijver van Van der Haar Waterprojecten? Wij komen graag eens bij u langs om alles door te nemen.

Maak daarvoor een afspraak