Afspraak maken

Aardwarmte

Aardwarmte voor woningen en bedrijven

Bronboring

Grondwaterbron voor proceswater of beregening

Drainage

Drainage voor uw tuin aanleggen

Zwembaden

Een zwembad aanleggen in uw tuin

Fonteinen

Fonteinen voor tuinen en openbare ruimtes

Vijver aanleg

Een vijver aanleggen in uw tuin

Grondwaterzuivering

Proceswater / grondwaterzuivering voor industriële en agrarische toepassingen

Ontijzering

Ontijzeringsinstallatie voor het zuiveren van grondwater

Ontijzeringsinstallatie voor het zuiveren van grondwater

Grondwater zuiveren met onze ontijzeringsinstallatie

Met een ontijzeringsinstallatie kunt u water uit uw eigen grondwaterbron zuiveren zodat u kwalitatief goed en schoon water heeft zonder tussenkomst van een waterleverancier. Hierdoor bespaart u geld aangezien u geen gebruikt maakt van leidingwater.

Het water uit uw bron wordt getest. Hierbij wordt de hoeveelheid ijzer en mangaan gemeten. Als het opgepompte grondwater te veel ijzer of mangaan bevat geeft dat o.a. een bruine of zwarte verkleuring op uw beplanting of straatwerk en een verstopping in de leidingen.
Een ontijzeringsinstallatie filtert ijzer en mangaan uit het grondwater zodat de kwaliteit van het water ruim voldoende is voor o.a. beregening of als drinkwater voor vee.

Ontijzering van grondwater

Aangezien de gewenste capaciteit verschilt per gebruiker, hebben wij diverse type ontijzeringen ontwikkeld. De AH400, zowel handbediend als geautomatiseerd verkrijgbaar, is uitermate geschikt voor particulieren. Dit type levert 4m³ per uur gezuiverd water.
Als u hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het water voor het bijvullen van uw (zwem)vijver, koivijver of beregening is een ontijzeringsinstallatie de juiste keuze.

Ontijzering voor grootverbruikers

Mocht 4m³ per uur te weinig zijn, zoals bij maneges, campings, zwembaden en agrarische bedrijven dan kan de AH 600 of de AH 800 een goede oplossing bieden. Deze ontijzeringen kunnen de grotere vraag gezuiverd water prima aan. Voor de echte groot verbruikers zoals in de agrarische of industriële sector hebben we de AH 1000 ontwikkeld. Mocht 10m³ per uur niet toereikend zijn dan is het ook mogelijk om een ontijzeringsinstallatie te bouwen voor de gewenste capaciteit. In sommige gevallen is het mangaan gehalte in het grondwater dusdanig hoog dat er een groter filterbed nodig is. Hiervoor is de AH800+ en de AH1000+ ontwikkeld. Aan de hand van de wateranalyse kunnen wij u goed informeren en adviseren zodat de ontijzering afgestemd is op uw situatie.

Van der Haar Waterprojecten ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt dergelijke systemen in eigen beheer. Doordat we maatwerk leveren en hoogwaardige materialen gebruiken, krijgt u een duurzame ontijzeringsinstallatie met een uitermate gunstig energieverbruik.

Offerte voor uw ontijzeringsinstallatie

De kosten van een ontijzeringsinstallatie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het gebruik. Wij maken graag een afspraak met u voor het doorspreken van uw wensen en voor een inventarisatie bij u op locatie. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Vraag een offerte aan