Afspraak maken

Aardwarmte

Aardwarmte voor woningen en bedrijven

Bronboring

Grondwaterbron voor proceswater of beregening

Drainage

Drainage voor uw tuin aanleggen

Zwembaden

Een zwembad aanleggen in uw tuin

Fonteinen

Fonteinen voor tuinen en openbare ruimtes

Vijver aanleg

Een vijver aanleggen in uw tuin

Grondwaterzuivering

Proceswater / grondwaterzuivering voor industriële en agrarische toepassingen

Ontijzering

Ontijzeringsinstallatie voor het zuiveren van grondwater

Ontdek de voordelen van een fontein in uw tuin


Verfraai uw vijver met een fontein. Dan heeft u een bijzondere blikvanger in de tuin, park of bij uw bedrijfspand. Een fontein heeft niet alleen een esthetische meerwaarde voor uw buitenruimte. Onderschat niet het functionele aspect van een fontein voor uw vijver. Van der Haar Waterprojecten vertelt u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van een fontein in uw waterpartij.

De functionaliteit van fonteinen

Voldoende zuurstof in de vijver is belangrijk voor het biologisch evenwicht. Een verstoord evenwicht ontstaat bijvoorbeeld door rottende bladeren in het water of teveel vissen in de vijver. Het water wordt dan zuurstofarm. Dit kunt u o.a. herkennen doordat vissen naar lucht happen aan de oppervlakte van het water of doordat het water een onaangename geur heeft. Een fontein houdt het vijverwater in beweging. Door de stroming en het contact met de lucht krijgt het water meer zuurstof. Een fontein in de tuin zorgt daarom letterlijk en figuurlijk voor meer levendigheid. Deze ondersteunt het biologisch evenwicht in de vijver en draagt bij aan een dynamisch decor.

Fontein laten installeren?

Diverse sproei-effecten met fonteinopzetstukken

Kiest u voor een spetterend schouwspel of gaat uw voorkeur uit naar een rustig en harmonieus wateraanzicht? Voor elk soort fontein heeft Van der Haar Waterprojecten spuitkoppen om verschillende sproei-effecten te realiseren. De 3 meestgebruikte sproeikoppen zijn de vulkaan-sproeikop, lava-sproeikop en schuimbronsproeikop. Met een vulkaan-sproeikop creëert u het meest uitbundige watereffect. Als een gecontroleerde vulkaanuitbarsting wordt het water naar boven gesproeid. De lava- en schuimbronsproeikoppen laten een subtieler en rustiger straaleffect zien en zijn daarmee uitermate geschikt voor vijvers.

Benieuwd welk sproei-effect het beste in uw tuin naar boven haalt? Vraag ons om advies

Onze fonteinen brengen leven in elke waterpartij

Al ruim 15 jaar houden we ons bezig met water in combinatie met techniek. Fonteinen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Een fontein is een prachtig object dat elke tuin tot leven brengt. Om ervoor te zorgen dat uw fontein goed blijft werken, is regelmatig onderhoud belangrijk.  Meer over fonteinonderhoud