Afspraak maken

Aardwarmte

Aardwarmte voor woningen en bedrijven

Bronboring

Grondwaterbron voor proceswater of beregening

Drainage

Drainage voor uw tuin aanleggen

Zwembaden

Een zwembad aanleggen in uw tuin

Fonteinen

Fonteinen voor tuinen en openbare ruimtes

Vijver aanleg

Een vijver aanleggen in uw tuin

Grondwaterzuivering

Proceswater / grondwaterzuivering voor industriële en agrarische toepassingen

Ontijzering

Ontijzeringsinstallatie voor het zuiveren van grondwater

Zwemvijver aanleggen


Een zwemvijver is een prachtig stukje aangelegd, natuurlijk uitziend water waarin – zoals de naam al aangeeft – gezwommen mag worden. Ideaal voor iedereen die een zwembad in de tuin wilt, maar dan op een natuurlijke wijze vormgegeven. Zo kan deze vijver een aflopende oever hebben, maar ook een natuurstenen rand is mogelijk. Een zwemvijver is net als een gewone vijver, alleen is de aanpak voor deze vijver aanleggen net even anders in verband met het filtersysteem en de beplanting.

Voordelen van een zwemvijver

Zwemmen in een zwemvijver is pittoresk en gezellig zonder dat er een nogal opvallend zwembad in je tuin ligt. Het brengt men dichter bij de natuur. De zwemvijver combineert de voordelen van een zwembad met het pittoreske van natuurwater. Zo heeft deze vijver een (vaak natuurlijk) filtersysteem, zodat je altijd in schoon water zwemt (net als een zwembad) zonder dat er chemicaliën gebruikt worden. Een natuurlijke vijver in de tuin, met oevers, beplanting en dergelijke, waar het hele jaar door van genoten kan worden, is een aanwinst voor elke tuinlifhebber. Deze zwemvijver aanleggen geeft uw tuin het hele jaar door een natuurlijke uitstraling en verkoeling op warme dagen.

Flora & Fauna

De zwemvijver is geen zwembad, maar een natuurlijk uitziend stukje natuur – zoals een natuurlijk zwemwater. Daarom bevat deze vijver uiteraard planten. Door een prachtig stukje aanlegtechniek blijven echter planten van het zwemwater gescheiden. Visueel lijkt de vijver gewoon een geheel. De planten zorgen voor zuurstof en tevens nemen zij een deel van de filtering van het zwemwater voor hun rekening. Het is mogelijk om vissen in de vijver te houden. Zorg er dan voor dat de dieren niet in het zwemgedeelte kunnen komen. Zwemmen tussen de vissen klinkt wellicht exotisch, maar de dieren krijgen er stress van en kunnen beschadigingen oplopen met alle gevolgen van dien.